31/12/2017

2017

Sista dagen på året.

När de sista dagarna av året tar vid, har man (läs; de flesta) en tendens att reflektera över vad som hänt, vad som varit bra och mindre bra. Man hinner även fundera på vad- och om man kan-, vill- och behöver göra något annorlunda inför det nya året. Nya mål, nya möjligheter, en nystart helt enkelt. Även fast det är en helt vanlig dag imorgon, precis som i morse när vi vaknade.

Summa summarum får detta oss att vilja göra en sammanfattning över det hela. Jag tror de flesta gör någon sorts sammanställning, vare sig det är för en själv, för familjen eller för hela världen man vill dela med sig av det.

Precis som många gärna lägger upp optimala bilder på sociala medier, försöker framställa sig i och som det bästa, och så vidare – vill nog även de flesta på något sätt visa vad de uppnått under året och få en bekräftelse över att man lyckats. Eller? Jag har de senaste åren gjort någon sorts sammanställning av året på Instagram den sista dagen på året. Av den anledningen? Nja. Lite både och, en sammanfattning för mig själv först och främst, att jag sedan delar det offentligt kanske har att göra med att man vill att andra människor ska se det. Annars kanske man inte skulle dela med sig av det hela, öppet.

Detta är bara tankar i mitt huvud, som ständigt är på högvarv. Men det är otroligt skönt att skriva, få det ur huvudet och ned på någon plattform. Det finns troligen inget konkret svar, inget rätt svar, inget rätt och inget fel överlag.

Hur som helst tänkte jag göra en liten, personlig sammanfattning av året här på min blogg. Jag brukar skriva något inlägg varje kvartal, alltså inte så ofta. Jag skriver för egen del, just för att få det ur systemet, få reflektera och argumentera med mig själv, och vidare dela mina tankar med andra – vilket är roligt då man ibland får någon bekräftelse att det finns fler där ute som har liknande tankar. Och vissa som uppskattar det jag skriver. Jag har fortfarande inte lärt mig hur man kollar statistik över antal besökare på hemsidan och bloggen, så om det är en person eller 15 000 personer som läser detta har mindre betydelse. Om några känner igen sig, kan utveckla sina tanker, motiveras, inspireras, med mera så är det bara plus i kanten.

 

Så, år 2017, vad har du bjudit på? Bästa året i mitt liv so far – lägger ribban högt inför 2018..

Året började med att jag var mitt upp i dietande, tanken var att köra Tyngre Classic på vårkanten och följa upp det med Sweden Grand Prix och med slut/huvudmålet Fitnessgalan. De gick ut med att det fanns PRO CARDS till overallvinnarna och bra prispengar, tävlingen skulle hållas i Globen eller Friends Arena och det kändes som en rolig utmaning och upplevelse och få mäta sig med proffsaspirerande grabbat. Dock konkade Binais företag (Ni vet, fd. Wolf i Gladiatorerna) som höll i detta, även hans tillskottsmärke BMR Nutrition sket sig i samma veva. Otroligt dåligt att marknadsföra något så hårt, sälja mycket biljetter och sedan inte nämna att det är inställt så vissa fortsatt och dietade hårt och vissa fick inte tillbaka pengar för biljetterna de köpt. Jag hade tur att höra detta väldigt tidigt genom rykten och ”rätt” umgängeskrets.

Bild från en fotning under våren, i samband med Tyngre Classic

Då huvudmålet blev inställt så skippade jag att köra våren överhuvudtaget, såg ingen möjlighet till att knipa en landslagsplats till EM genom att kvala på SGP heller, så målet ändrades till hösten istället vilket jag kommer till. Vidare bestod våren av att klara av andra terminen som Universitetsstuderande med förvånansvärt bra betyg för att vara jag, om man nu kan säga så. 60 HP var mina och det är jag stolt över.

Jag fortsatt med bra kost och hård träning, mår bra av det generellt och ville ha bra form inför sommaren och även eftersom jag gästposerade på Tammerpokalen vilket var otroligt roligt och häftigt. Jag satt målet med Coach Anders att tävla under hösten på SM och Arnold Classic och för att slippa stressa över formen, såg jag det också som en fördel att vara i vass form långt innan.

Bilder från Tammerpokalen och två fotograferingar i samma veva:

Året har även blivit väldigt berest,- I våras åkte jag med en bekant till Riga, sedan tog en sista minuten till Cypern, Limassol i början av juni och vidare for jag direkt till mina föräldrars sommarboende i Finland, Tammerfors. Tog flyget hem från Finland natten mot tisdag, för att kl 6 på morgonen köra upp för MC kortet, dag två på tömningen inför Tammerposeringen. Haha, men det gick bra, så är numera även en bikerboy!

Bilder från timmen efter att jag fått mitt MC kort, Limassol och Riga:

Just på Tammerpokalen kom jag att träffa min blivande sambo, som jag drömmer om att få dela livet med! Julia Glenmark heter tjejen, 27 år och debuterande i bikinifitness. Vi träffades dagen innan vid inregistreringen när hon skulle lägga sin färg. Vi hade hållit enklare kontakt innan genom Instagram, dessutom har Julia berättat att hon råkat se mig under vårens Tyngre Classic då jag arbetade för Barebells. Direkt när jag såg henne, första gången, där på Tammer gick jag rakt fram, hälsade och kramade henne. -Vilket jag nog aldrig gjort förut. Jag är inte den som kramar eller släpper in någon bara sådär. Dessutom är jag normalt sett alldeles för blyg för det. Men det kändes helt naturligt. Dagen efter hängde vi med varandra backstage och jag tog mig modet att bjuda ut henne. Vi sågs på Sundsvalls bästa burgarhak (har troligen sänkt upp mot 50 burgare i år, för övrigt…), där jag hängde med mitt gäng. Kvällen fortsatt till natt och några drinkar. Resten är historia. För en vecka sedan hyrde jag ut min lägenhet och min adress är numera Södermalm, Stockholm.

Bild från fitnessfestivalen nu i början av december:

 

Hösten tog vid och tävling nummer ett som senior tog vid, Arnold Classic Barcelona. 40 man på startfältet, min livs form ever! Krisp-hård och fyllig. Men ingen topp 15 för mig. Anders hade påpekat för mig redan sedan våren att jag inte skall ha några förväntningar. Jag måste göra mig ett namn internationellt för att placera mig. Detta märkte jag klart och tydligt då vissa av de jag såg backstage tänkte jag ”Hur fan skall jag ha en chans mot dessa?” men även de grabbarna kom inte vidare till topp 15. Däremot hade samtliga topp 10/15 fina meriter från bland annat Europeiska mästerskapen, trots att de kanske inte hade kvaliteten för att stå där. En rolig upplevelse, resa och erfarenhet.

Bilder från Spanien-äventyret:

En vecka senare var det SM. Målet var pallplats. Jag kände att jag verkligen gått all in och var tillfreds med vad jag kom att visa, så skulle jag få med mig en topp tre placering skulle jag vara otroligt nöjd. Dock slutade det med en andra plats och landslagsplats till Nordiska där jag ocskå vann ett silver. För att hävda mig behöver jag cirka 2-3 kilo rätt placerad muskelmassa (främst rygg) och kvalitet. Därför ser ni mig inte på en scen på några år framöver.

Bilder från SM, Nordiska och en fotning däremellan:

Efter tävlingarna gick jag stenhårt in för att köra en rejäl reverse diet för att inte spåra och bli ”småfet” som tidigare. Det fungerade bra! Jag tog en spontanresa till Hong Kong med nya bekantskaper. För att följa upp det med att åka till Glenmarks hus i Thailand över jul och nyår och där jag just nu sitter och skriver.

Ett bra år, med samtliga nära och kära med livet och hälsan i behåll, många resemål, nya bekantskaper. Hård träning, bra mat, många uppträdanden och bra prestationer, termin 3/8 på Universitet är även den snart över. Framför allt dök kärleken upp lite oväntat vilket har gjort allting annat lite mindre viktigt. Så länge jag är med Julia, känner jag mig så glad och tillfreds, skrattar, upplever, slappnar av, lär, argumenterar, reflekterar, tränar, med mera. Då är allt annat sekundärt, låt oss kalla det plus i kanten. Och det är en otroligt fin känsla.

Bild från Hong Kong resan:

Gott nytt år!

Tyngre
Nocco
Gavelo
Barbells