20/12/2015

Diet 2016. Mat, Inköp & Tillagning.

HEJ!

11 augusti. 11/8-15. 131 dagar sedan jag senast skrev här på ”bloggen”.

Som jag alltid inleder mina inlägg ungefär så,- jag är ingen duktig ”bloggare”. Varför jag inte skrivit något är för att det varken funnits tid, eller något intressant att skriva om. Jag har jobbat mycket, tränat mycket och som vanligt bollat med många bollar i luften. Dessutom har pappa både hunnit få cancer och bekämpa skiten, där ett tag kändes väldigt kritiskt. Men han är en kämpe!

Nu, och i stort sett hela december har varit lugnare än vanligt. Länge sedan jag jobbat så lite. Men det har varit/är skönt att lägga tid på lite annat. Typ som att blogga. Skämt å sido, jag har levt livet som låtsasproffs. Jag har hunnit dra igång dieten, tränat sjukt (extremt) mycket och hårt och har hunnit umgåtts med både familj och vänner.

Calle_Bolund_DSC_28897_web

DIETEN.

Lite kort om min diet och tävlingssatsning. Jag har börjat min diet inför år 2016. Jag har länge planerat denna diet, läs; sedan maj efter EM. Jag fyller 23 år nästa år och är således sista-års junior. Jag har aldrig varit så sjukt taggad och motiverad. Känns som att från första gången jag tävlade 2012, har mitt intresse och kärleken för denna livsstil bara blivit starkare för varje dag. Jag har nästan tränat för mycket,- NÄSTAN. Men då lyssnar jag på kroppen och vilar om & när det behövs för att återhämta mig.

Jag började 1/11-15 på ca. 102 kg. Jag la upp mitt schema,- skickade det till coach Mattias Öhlén som tyckte det såg bra ut,- så jag har rullat på det fram tills idag, 20/12-15. Ingen cardio men mycket och hård träning. Ibland 2 pass om dagen, ibland 1. I snitt 1 vilodag/vecka. Ingen direkt cardio mer än att jag går till och från jobbet (6 km tot/dag 5 dagar i veckan). Idag väger jag mellan 95-96 kg, känner mig pigg och stark. Jag har legat på mellan 2´600-2´900 kcal/dag under denna tid. Lite mer kolisar de dagar jag tränar dubbelt, lite mindre de dagar jag vilar. Lågt på fett, högt på kolhydrater och protein. Jag kommer fortsätta med samma kost tillsvidare, enda justeringen är att Mattias plockat bort min Minimjölk (200 g) fr.o.m. idag.

Fokus kommer främst ligga på axlar fr.o.m. nu. Samt även mina 2 ständiga följeslagare, tjocklek på rygg,- främst erector spinae samt övre delen av bröstet – detta för att bli så pass jämn jag kan bli i förhållande till underkroppen,- läs; benen.

Calle_Bolund_DSC_28795_web

TÄVLING & MÅL 2016

Jag har som sagt planerat detta länge, samt att det är mitt sista år som junior. Dock kommer alla tävlingar nu på våren inte ha nån betydelse att jag är junior, då dem bara har klasser för seniorer.

Intresset för sporten växer dessutom i rasande fart, och talanger staplas upp på varandra. Bara under sommarens och höstens tävlingar där jag coachat lite, har jag fått checka in min eventuella motståndare kommande år. Där namnet Douglas Köhler står ut. Helvete vilken kille. Skall bli roligt att dela scen med honom i höst. Simon Bergfors Vokoun gick och vann både SM & VM för juniorer i CBB i år, tur för mig att han är född -92. Sjuk fysik. Det finns såklart fler duktiga killar,- så att räkna med seger på Junior SM i höst är inte självklart någonstans trots att jag vann 2014. Men det blir sjukt kul, och jag är motiverad att göra jobbet för att bli lite bättre än senast. Så får man se hur långt det räcker. (Mina stora mål 2016 är EM & VM). För att ta mig till EM måste jag tävla som senior i Sweden Gran Prix och göra bra i från mig. För VM måste jag vinna SM i höst och dessutom visa upp något riktigt bra. Så det finns inga garantier någonstans – men jag kommer njuta av resan och att stå på scen de tävlingar jag genomför.

 • Battle Of Scandinavia 2 april
 • Sweden Grand Prix 16 april
 • Tyngre Classic III 23 april
 • EM??? maj
 • Junior SM september
 • Senior SM oktober
 • Tyngre Classic IIII ?
 • VM??? ?

PhotoGrid_1411318274555

MAT INKÖP & TILLAGNING

Många frågar hur jag gör min mat, vad jag äter, vad det kostar, osv.

Skall beskriva det enkelt här nedan:

Jag äter:

 • 540 g tillagad kycklingbröstfilé per dag
 • 390 g kokt basmatiris per dag
 • 1 apelsin per dag
 • 1/2 avokado, 40 g cashewnötter, 10 g chiafrön & lite olja per dag
 • 70 g havregryn per dag
 • 90 g proteinkasein per dag (byter ut mot ägg vissa dagar)
 • 150 g lättkvarg per dag
 • Sjukt mycket grönsaker så som – broccoli, champinjoner, morot, gurka, spenat, mm. (Kan inte ens namnen på hälften, men sjukt gott)

Summan för detta blir högst 500,-/vecka. Jag köper ofta allt förutom kycklingen/köttet på Willy´s där det brukar gå ca. 200-300,-. Kycklingen/köttet köper jag Axfood där jag har turen att få träna en klient som reggat mitt företag, så jag handlar lite billigare där. (Matbutik för företag och restauranger – går även bra för privatpersoner att handlar där – storpack – billigare). Där blir det ca. 250,-/vecka.

Tillagning av detta sker enkelt i min luftfritös från DeLonghi som inte kräver olja eller någonting extra.

Jag har även köpt en smart grej i Finland, en liten låda man kan lägga in allt i (rå kyckling t.ex.) in i micron 5 minuter så är den genomstekt. Denna har jag varken hittat i butik eller på nätet någonstans dock.

Jag steker varken i ugn eller panna, eller i alla fall väldigt sällan – då det är för tidskrävande.

Riset kokar jag som vanligt.

Grönsaker äter jag rå, eller kokar alt kör dem i ”lådan från Finland”.

De dagar jag har tid slänger jag allt i stekpannan och wokar ihop det med mycket kryddor.

Jag gör ofta ”storkok” 2 ggr/veckan.

Så enkelt är det. Inga konstigheter, väldigt gott, billigt, hälsosamt.

 

Med det sagt,- har jag gjort ännu ett blogginlägg. Blir spännande att se när nästa blir av. 

Måste få berätta om 2 (för mig) roliga besked. Jag har skrivit på yttligare ett år med Nordiskt Kosttillskott som min huvudsponsor. Samt att jag tack vare Linus Carlén och alla goa på Tyngre/Nocco – får tävla för dem även nästa år.

11038588_10152783048291078_930452838342005122_o

Tack till:
Star Gym
Nordiskt Kosttillskott
Tyngre
Nocco
Stay Fit
Gavelo
Gymmet STHLM

2014-09-06 07.42.14

 

GOD JUUUUUUUULLLLLLLLL!!!!

Tyngre
Nocco
Gavelo
Barbells